Popup-Niks-missen-2.png

09 januari 2017

De terreur van de gezondheidsmaffia

reacties 3

Op de rand tussen 2016 en 2017 tel je af naar het moment dat de knallen zullen komen en de pijlen zullen worden afgeschoten. Je appartement zit vrij hoog in het gebouw, dus je hebt een prachtig uitzicht over de stad als in 2017 na enkele minuten de echte pret begint. Helaas is de mist te stevig, dus zie je slechts die ene pijl van je overburen.

Fast forward naar de volgende jaarwisseling. Je hebt hetzelfde ritueel als altijd: de oliebollen, het cabaret en de champagne. De gezondheidsmaffia heeft echter toegeslagen. In plaats van een stevige mist die het zichtveld blokkeert, heeft de gezondheidsmaffia besloten dat het voor jou veel veiliger is om maar niet die pijlen te zien en naar een speciaal aangewezen locatie in de stad te gaan om aldaar, in het gedrang van te veel andere mensen wier lichaamssappen je echt niet over je heen wilt hebben, het speciale vuurwerk te bewonderen.

Op de rand tussen 2016 en 2017 bedenk je ook hoe fijn het was om vanaf de vijftiende verdieping in het hoofdgebouw naar de eerste af te reizen, omdat je zo heel efficiënt naar de aula kon komen. De gezondheidsmaffia heeft echter besloten dat het gezonder is om met de trap te gaan als je op de eerste verdieping wilt komen. In plaats van rechtstreeks wandelen naar aula of auditorium, mag je nu verdieping hoppen om calorieën te verbranden.

Op de rand tussen 2016 en 2017 heb je het tegenovergestelde van een goed voornemen. Waar de meeste medemensen voornemens zijn om hun rookgedrag te stoppen, kies je ervoor om van feest- naar kettingroker te transformeren. Totdat je bedenkt dat de gezondheidsmaffia al eerder heeft besloten dat het een goed idee is om de kleine cafés achterna te zitten die het gedoogbeleid uitbreiden naar het opsteken van een peuk.

 

Een universiteit moet ruimte bieden aan de tegenstroom

Mijn wens voor 2017 is het aan gruzelementen brengen van de gezondheidsmaffia. Ze zitten overal, controleren alle keuzes die je maakt en handelingen die je doet. Het liefst terroriseren ze je met een app die je gehele lichaam in de gaten houdt en vertelt hoeveel stappen je vandaag moet doen en hoeveel fruit je moet verorberen.

De universiteit dient een plaats te zijn die ruimte biedt aan de tegenstroom, maar ook hier heerst de gezondheidsmaffia dus over elke liftschacht. Naast het cultiveren van een verzet tegen de Trumpiaanse nonsenspolitiek is het zaak dat er een counterculture ontstaat van mensen die bewust ongezond zijn en trots zijn op hun kankerveroorzakende verslaving. Zeg tot ziens tegen de gezondheidsmaffia en hallo tegen een herwonnen vrijheid!

Beste wensen iedereen!

{ Lees de 3  reacties }

hits 45
Door Paul van Soest op 09 januari 2017

Accepteer en draag je dan als individu met "herwonnen vrijheid" ook de consequenties van je eigen gedrag, zonder een beroep te doen op collectieve voorzieningen als gezondheidszorg, hulpdiensten, enzovoorts? Individuele vrijheid kan niet zonder individuele verantwoordelijkheid.

Door Nathanael Korfker op 09 januari 2017

Je kan het formuleren als geen beroep doen, maar ook als meer bijdragen en dat is precies wat ik doe door meer belasting te betalen dan nodig (bijvoorbeeld). Bovendien ben ik voorstander van het basisinkomen waar dergelijke voorzieningen minder collectief gevormd hoeven te worden.

Door Dick van der Velde op 05 september 2017

Mooi atuk, kwam het nu pas tegen. Ben ook die gezondheidsgestapo meer dan beu. Nog even en we krijgen per dag voorgeschreven wat we moeten eten en drinken, wanneer we naar bed moeten en ga zo maar even door. We dragen inderdaad enoeg extra bij middels accijnzen of meer consumeren. Bovendien, volgens de statistieken sterven mensen die niet gezond leven tussen de 10 à 20 jaar eerder, dus bespaart de overheid ook nog eens een groot aantal jaren AOW.
Dus iedereen die denkt dat hij mag bepalen hoe ik leven moet kan wat mij betreft in de spreekwoordelijke stront zakken. Knagen zij maar lekker op een stuk macro-chaotisch geteelde bamboe en dan neem ik nog een gevulde koek.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.