11 juli 2017

De stad wordt al wat vertrouwd

reacties 0

Een van de eerste dingen die je doet als je in een vreemde stad bent, is die je proberen eigen te maken. Je wilt je er immers zo snel mogellijk vertrouwd voelen. De belangrijkste vraag is: waar ben ik in de stad, en ten tweede: hoe kom ik van waar dan ook zo snel mogelijk weer terug bij mijn 'huis'. Dat is dus ook mijn eerste missie zodra ik in Buenos Aires arriveer.

Ik word gebracht door een taxi, dus eenmaal bij mijn gastgezin heb ik geen flauw benul waar in de stad ik me bevind. Het is zaterdagmiddag en mede door een mega-jetlag kom ik die dag niet veel verder dan de supermarkt om de hoek.

De dag erna ga ik vol goede moed op pad en loop de straat uit in de richting van de kust. Buenos Aires bestaat voor een groot deel uit symmetrische vierkantjes en de straten zijn erg lang. De gebouwen met minder dan vijf verdiepingen zijn in het centrum op één hand te tellen, dus ik voel me al snel een beetje verloren in het grote onbekende. Gelukkig eindigt mijn straat bij een aantal parken en krijg ik wat ruimte om om me heen te kijken.

Ik verbaas me over de moderniteit hier in Buenos AiresAl snel valt me op dat de drukke straten voor een groot deel worden opgevuld met bussen. De bus is hier het voornaamste vervoersmiddel en in elke drukke straat, en dat zijn er nogal wat in Buenos Aires, rijden minimaal vijf verschillende bussen. De grote straten heten Avenidas en daar stoppen er nog een aantal meer.

Terwijl ik verder loop door de groene zones ontdek ik dat je hier zelfs wifi hebt... Ik verbaas me over de moderniteit hier in Buenos Aires. Ik loop verder en even later kijk ik weer op mijn telefoon. Ik heb weer wifi van dezelfde maatschappij! Even later blijkt dat twee bedrijven het gehele stadscentrum van wifi hebben voorzien. Ik open Google Maps en selecteer de ov-optie voor de weg richting mijn huis; het bestaat!

Hoewel ik in de dagen erna minstens een paar uur aan het dwalen ben in de stad, voelt het inmiddels niet meer als vérdwalen. Het voelt meer als omlopen en daarbij (onbewust) de stad ontdekken, want ik heb nu de zekerheid op zak dat ik altijd een weg of een manier om naar huis te komen weet. Zo langzamerhand ontdek ik logica in de nummering van de straten en begin ik steeds meer dingen te herkennen. Ook hoef ik steeds minder vaak Google Maps te openen op mijn telefoon. Het echt thuisvoelen gaat nog wel even duren, maar ik merk dat ik steeds meer wegwijs word in de stad. Het begin is er!

{ Lees de 0  reacties }

hits 5

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.