Popup-Niks-missen-2.png

15 november 2017

De bodem van mijn spaarpot

reacties 0

Na Halloween kwam al snel de kerstversiering tevoorschijn, ongeveer elke winkel heeft een speciale kerstactie en Mariah Carey klinkt luid door de speakers. Winter is here. En daarmee komt ook het einde van mijn exchange in zicht.

Ik realiseer me nu pas dat ik over een maandje alweer richting huis ga. Mijn agenda geeft aan dat ik 28 november al mijn eerste final paper in moet leveren en ik word er best een beetje gestrest van dat ik nog maar een paar weken heb om dit voor elkaar te krijgen. Vooral ook omdat ik volgende week nog een Thanksgiving-tripje gepland heb staan - dus technisch gezien valt die week weg.

Niet alleen het einde van mijn exchange is inzicht, maar ook het einde van mijn spaarpot. Om eerlijk te zijn was de bodem al een tijdje te zien; alle tripjes die ik heb gemaakt en nog ga maken, vergen hun tol. Maar het is het allemaal waard.

Ik dacht dat ik er niet gevoelig voor was, maar een Vera Wang-jurk voor dertig dollar, dat bestaat hier gewoon!

Ondanks mijn gloeiend rode bankrekening bevind ik mij toch ook steeds in het winkelcentrum. Ik weet nu waar en hoe ik hier moet winkelen. Het is iets goedkoper dan in Nederland door de dollar en dergelijke, maar vooral de kortingen en sales zijn echt veel beter in Amerika. Net zoals in Nederland hangen de meeste collecties na een tijdje in de uitverkoop, alleen kan je hier echt met zestig procent korting dat ene shirtje scoren.

Amerika staat bekend om zijn mega outletstores met honderden winkels, maar in de normale malls zijn ook winkels die zich voordoen als een mini-outlet. Ik dacht dat ik er niet gevoelig voor was, maar een Vera Wang-jurk voor dertig dollar of een Calvin Klein-jas voor zeventig dollar, ja dat bestaat hier gewoon! Normaal vind ik het echt onzin om veel geld neer te leggen voor een bepaalde naam, maar hier hoeft dat dus helemaal niet zó veel te zijn.

Gelukkig maar dat ik het meeste van mijn geld al heb uitgegeven aan mijn aankomende tripjes, want ik mag écht niet nog een derde koffer vullen met onnodige spullen. Maar hoe moet ik Black Friday dan overleven? Hoe dan ook, ik mag alleen nog een galajurk van mezelf kopen. Daar horen natuurlijk ook hakken bij. En misschien een bijpassende clutch? Ik denk dat ik mezelf maar opsluit totdat ome DUO langskomt. Daarna kan ik weer een beetje ademen.

{ Lees de 0  reacties }

hits 6

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.