09 september 2019

Amerikaans tafelmanagement

De bekers frisdrank, de medium coffee-to-go en de glimlach van winkelmedewerkers, waarvan ik nog steeds niet zeker weet of deze nu oprecht is of niet: alles in Amerika is groot. Behalve de tafeltjes waaraan ik tijdens mijn colleges zit. De lokalen van The City College of New York zijn namelijk ongeveer ingedeeld zoals iedereen die weleens een typisch Amerikaanse highschoolfilm heeft gezien, Amerikaanse klaslokalen zou omschrijven: 30 leerlingen per klas, zittend aan tafeltjes die aan de bijbehorende stoelen vastzitten. Gepositioneerd in wat wij op de middelbare school toetsopstelling noemden. Die tafeltjes zijn niet alleen klein, maar ook nog eens schuin aflopend. Zodoende ging mijn eerste college niet, zoals ik had verwacht, over the development of religion, maar over Amerikaans tafelmanagement.

Zoals je op de VU je laptop, agenda en als je zou willen een compleet driegangendiner op de doorlopende bureaus of ruime klaptafeltjes kunt uitstallen, is het hier noodzakelijk om zorgvuldig af te wegen welke spullen je écht nodig zult hebben. Tijdens mijn eerste college leerde ik dat the hard way: een collegeblok, etui, agenda en waterfles bleek een te veeleisende combinatie. Met als gevolg dat de helft van mijn spullen weinig charmant op de grond belandde. En natuurlijk donderde de andere helft er onmiddellijk achteraan tijdens mijn onhandige poging te bukken in het smalle gangpad. Door het schuine oppervlak werd immers bij de minste wankeling een glijbaaneffect in gang gezet. Met een rood hoofd verzamelde ik mijn spullen en stelde ik vast dat agenda en etui vandaag overbodige luxe waren.

Good morning!” Een voor mij toen nog onbekende docent gaf me geen tijd meer om over het voorval na te denken en duwde een karretje vol materiaal langs me heen. Hier en daar werd een slaperige groet teruggemompeld. “Good morning!” klonk het opnieuw, krachtiger en opzwepender nu. “Good morning”, gaven wij enigszins twijfelend lachend, maar luider terug. “That’s more like it.” De docent keek tevreden de klas rond. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. Ik mocht hem meteen, totdat hij het volgende riep: “Come up here and grap a binder!”

Moedeloos keek ik naar mijn zojuist perfect geordende tafeltje. Dag waterfles, tot over een uur.

{ Lees de  reacties }

Door August T op 24 september 2019

How is the religion class? Are you enjoying it?

Door Rosalie Overing op 29 oktober 2019

Hi August T., I'm sorry, I only just read your reply. I am enjoying the class. It is very interesting, but almost a bit philosophical.