Popup-Niks-missen-2.png

20 januari 2017

040

De ochtendnevel trekt langzaam weg door de opkomende zon. In de verte dienen zich de kopergroene kerktorens aan als de trein de voorstad binnenrijdt. Enorme betonnen zuilen van het voetbalstadion doemen op. De oude kantoren verhullen het gloeilampverleden. De stad onder de grote rivieren waar ik de komende weken mijn ‘Plan of Action’ (PoA) zal schrijven laat zich zien.

In het begin voelt de omgeving onwennig maar aan het eind van de eerste week voel ik mij thuis. In tegenstelling tot mijn vorige stageplek in de olie- en gasindustrie maakt ‘gebakken lucht' ruimte voor vakjargon. Ook beginnen de shifts eerder dan in het noorden, patat noemen ze friet en de ‘g’ wordt palataler uitgesproken.

In een korte tijd heb ik collega’s van over de hele wereld ontmoet Naast het schrijven van het PoA staan de eerste weken in het teken van het kennismaken met collega’s. Elke afspraak die ik heb is enorm waardevol maar vraagt veel voorbereiding en tijd om te bezinken. Vandaar dat ik mijn planning aanpas zodat ik meer tijd heb om iedereen te leren kennen. Iedereen die ik spreek op de afdeling is nieuwsgierig naar mijn scriptieonderwerp en zeer behulpzaam bij het verschaffen van extra informatie en contactgegevens. Het geeft mij een welkom gevoel om te weten dat ik altijd met vragen terecht kan.

In een zeer korte tijd heb ik van allerlei verschillende afdelingen collega’s van over de hele wereld ontmoet. Sommige met een maand ervaring, andere met meer dan twintig. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: iedereen is enorm positief en onder de indruk van de mogelijkheden die de toekomst te bieden heeft.

Je merkt het echt, de stad ademt Philips. Eindhoven, de stad van 040.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.