Alleen ga je sneller, samen kom je verder

28 september 2018

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Het academisch jaar is op volle stoom en de weken vliegen voorbij. Voor sommigen lijken de eerste tentamens nog ver weg. Anderen hebben wellicht hun eerste papers al moeten schrijven, de eerste presentaties moeten voorbereiden of een tussentoets achter de rug. Ondertussen hebben wij ons beleidsplan afgerond. Hierin hebben wij voor jullie, maar ook voor onszelf, duidelijk op een rijtje gezet waarvoor wij ons dit collegejaar zullen inzetten.

We waren niet alleen druk met ons beleidsplan, maar ook met de kwaliteitsafspraken. Daarnaast liet onze raad zich wegwijs maken binnen de VU als organisatie. We maakten kennis met onder anderen beleidsmedewerkers, met wie we intensief zullen samenwerken. Mijn handen beginnen te jeuken als ik denk aan wat er allemaal mogelijk is.

Je zult het wel vaker gehoord hebben: samen kun je zoveel meer bereiken dan alleen. Zijn jullie bijvoorbeeld op de hoogte van de studenteninitiatiefprijs of het door meerdere verenigingen georganiseerde Bridging Success? Die dingen kunnen alleen van de grond komen door samen te werken.

Ga bij een vereniging of sluit je aan bij een organisatie

Je studententijd is dé tijd van je leven waarin je grote sprongen kunt maken. Laat je inspireren en motiveren. Omring jezelf met mensen die alles uit je halen. Ga bij een vereniging of sluit je aan bij een organisatie. Je zult versteld staan van hoe je jezelf daar kunt ontwikkelen.

En wees nooit bang om aan de bel te trekken wanneer je hulp nodig hebt. We zijn niet voor niets een samenleving.

Was de aardbol een voetbal,
dan lag de wereld nu aan je voeten.
Je weet pas hoever je komen zal
wanneer je dribbelt naar je doelen.
Zodra de scheidsrechter begint met fluiten,
beginnen we ineens van alles uit te sluiten.
In de ban van tentamens, presentaties en papers,
raken we geobsedeerd door te behalen cijfers.
De focus op het meetbare doet ons soms vergeten
dat de VU ons leert dat we verder kunnen kijken,
opdat we onze dromen zullen bereiken.

Rida Hamdi, algemeen raadslid
r.hamdi@studentenraadvu.nl