UvA-studenten omzeilen tussentijdse toetsen

Andere universiteiten  16 april 2014

UvA-studenten omzeilen tussentijdse toetsen

Eerstejaarsstudenten economie en bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam hebben gesjoemeld bij digitale toetsen van het vak statistiek. De examencommissie heeft alle toetsen ongeldig verklaard.

Met twee browsers

De studenten moesten elke week een tussentijdse toets maken. Met een goed resultaat konden ze alvast een halve bonuspunt verdienen voor het afsluitende tentamen. Maar de studenten konden de antwoorden van de toetsen inzien door gelijktijdig in te loggen op twee browsers, meldt Folia. De opgaven maakten ze eerst in de ene browser, waarna de goede antwoorden werden getoond. In de andere browser vulden de studenten de test vervolgens een tweede keer in.

De uitslagen van de toetsen tellen niet meer mee. Studenten die aannemelijk kunnen maken dat ze niet van de truc gebruik hebben gemaakt, kunnen bezwaar aantekenen.

HOP/Petra Vissers
BEELD: André Pierre Bodson (Flickr CC)

{ Lees de 1 reactie }

Dit gebeurd en kan bij vrijwel alle digitale toetsen, die niet degelijk beveiligd zijn, zelf natuurkunde gedaan waarbij je via het aanpassen van de url alvast de antwoorden kon in zien. Omdat het ietsje ingewikkelder was lekte het niet zo snel uit.