Studenten gaan minder colleges volgen als het ov niet meer gratis is

Studenten  5 november 2012

Studenten gaan minder colleges volgen als het ov niet meer gratis is

Volgens het actualiteitenprogramma Eenvandaag zeggen zes van de tien studenten minder naar colleges te gaan als ze niet meer gratis met het openbaar vervoer kunnen reizen. NRC Handelsblad meldt dat vandaag.

Eenvandaag heeft zeventienhonderd studenten gevraagd naar hun mening over de afspraken in het regeerakkoord. Negentien procent van hen zegt begrip te hebben voor het schrappen van het gratis ov.

Voor de introductie van een sociaal leenstelsel en de afschaffing van de studiefinanciering heeft een derde begrip.

Van de scholieren zegt 58 procent dat de verwachte reiskosten een grote rol gaan spelen bij de studiekeuze.

Boze studenten denken straks tientallen tot honderden euro’s per maand extra kwijt zijn. In plaats van een ov-studentenkaart krijgen studenten straks een kortingskaart, maar zelfs daarmee blijven de kosten hoog.

Het Interstedelijk Studenten Overleg noemde het regeerakkoord vorige week al een ‘kaalslag voor studenten’. Volgens voorzitter Thijs van Reekum kost dat studenten ongeveer vijfduizend euro per jaar extra.

Hoe zit dat met de studenten aan de VU? Verandert het regeerakkoord iets aan hun voornemens voor de nabije toekomst? Gaan ze straks ook minder naar colleges vanwege de hoge reiskosten? Laat het hieronder in de reactieruimte weten!

Peter Breedveld
BEELD: R.J. Matson

{ Lees de 1 reactie }

Zeker, aangezien mijn reiskosten 27 euro per dag bedragen en mijn medestudenten het college vaak opnemen en delen in de dropbox.