Stefan Wirken nieuwe voorzitter studentenvakbond

Studenten  26 oktober 2015

Stefan Wirken nieuwe voorzitter studentenvakbond

Sara Spano heeft het voorzitterschap van de Landelijke Studenten Vakbond neergelegd. Ze ruilt van functie met haar vicevoorzitter Stefan Wirken.

Hij is blij dat er een oplossing is gevonden, zegt Wirken. Van meningsverschillen of ruzie is volgens de nieuwe voorzitter geen sprake.

Universiteitsraad

Wirken behaalde zijn bachelordiploma rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en zat daar twee jaar in de faculteitsraad. Hij is oprichter en voorzitter van de facultaire studentenpartij OpRecht. Vorig jaar zat hij bovendien in de universiteitsraad.

Spano wordt vicevoorzitter. Zij studeerde aan de masteropleiding staats- en bestuursrecht van de Universiteit Utrecht en was medewerker van de Utrechtse gemeenteraadsfractie van Student & Starter.

HOP/BB
BEELD: Stefan Wirken, foto van zijn Twitter-account

{ Lees de 1 reactie }

Ben u een dienaar van de Kroon of van de studenten?

Politisch europäisches (Pan-) Pamphlet.
“Volkssouveränität der Gesetze“ für alle!
Ring the liberty bell of “peoples sovereignity of law” that still can ring.
La volonté générale! Frapper… frapper… toujours. Pour tout la monde.
Ein Weckruf zu Rückforderung der Pflicht, (Liberté) – Gesetz (Égalité)- und Gerechtigkeit (Fraternité).
Daraus ergibt sich ein „Pflichtrechtstaat“ anstelle der semantischen Manipulation der altrömische Begriff „Rechtsstaat“.