NIEUWS

Campus 16 december 2013

Café Uilenstede gaat dicht

reacties 33

Het is voorbij. Na 38 jaar sluit Café Uilenstede in de zomer zijn deuren. Nu de campus van Uilenstede op de schop gaat, wordt het pand afgebroken. Daarmee stopt verhuurder Duwo meteen het huurcontract van het café.

“Normaal zou je je als huurder verzetten tegen dit soort plannen”, zegt kroegbaas Fred Eikelenstam. “Maar wij zijn een stichting waar Duwo zelf in het bestuur zit. Dus protesteren gaat moeilijk.”

“Café Uilenstede is niet meer van deze tijd”, zegt Marja Weverling van Duwo. “Soms moet je dingen veranderen. Ik denk dat de meeste studenten het niet erg vinden.” Het café zelf wordt afgebroken om een groter toegangsplein te creëren. “De supermarkt krijgt ook een andere plek.”

Vanaf begin 2015 zal er andere horeca naar Uilenstede komen. Hoe dat eruit gaat zien, weet Weverling nog niet. “We hebben veel met studenten overlegd, zodat er iets komt wat leuk is voor de student van nu én de student van de toekomst.”

Eikelenstam, al 25 jaar werkzaam bij café Uilenstede, heeft een optie gekregen om een soortgelijk café op de Spinozacampus in Amsterdam-Zuidoost te openen. “Daar denk ik nog over na.”

UPDATE: DUWO is verbaasd over de protestactie.

Floor Bal
BEELD: Café Uilenstede

{ Lees de 33  reacties }

hits 72
Door Rex op 16 december 2013

Studenten van Spinozacampus zijn in ieder geval enthousiast en verwelkomen Fred maar al te graag. :)

Door Maurits op 17 december 2013

Ik ben wel benieuwd wat er toch bedoeld wordt met 'niet meer van deze tijd' en hoe ze erbij komt dat 'studenten het wel niet erg zullen vinden'. Of natuurlijk hoe DUWO erbij komt dat Uildnstede zó broodnodig een ruimer toegangsplein nodig heeft dat daar zoveel voor moet wijken...

Door Max op 17 december 2013

Een zwarte dag voor Uilenstede. Een prachtig café om 's avonds nog even te discussiëren met een biertje erbij. Zo mooi als dat krijgen ze het nooit meer, gegeven dat men wil denken aan de student van de toekomst. Café Uilenstede, we gaan je missen.

Door DOS op 17 december 2013

De soos. Vaste prik en vaste pret op de zaterdagavond. Je kon er met een gerust hart om twee uur pas naar toe gaan en daar waren je maatjes. Menig uurtje doorgebracht en menig pilsje genuttigd. Zou heel erg jammer zijn. Maar een vijftiger hoort daar natuurlijk niet meer . . .

Door Tom op 17 december 2013

Ik weet niet wat ik lees. Ik kom er al 17 jaar en dit nieuws hakt er wel goed in. Ik wens Fred, Lucas en al het andere personeel veel succes in de verdere toekomst. Tot de zomer zal ik natuurlijk wekelijks akte de presence blijven geven....

Door Helga op 17 december 2013

Woon al jaren niet meer op Uilenstede maar kom nog wel af en toe in het café. Bijvoorbeeld om er te eten voor een voorstelling in de Griffioen. Misschien dat er geen plaats meer is voor "de soos"in de huidige (iets te grote grand café) vorm, maar helemaal weg...ik vind het geen verstandige beslissing. Moet ik dan een goor patatje gaan eten bij die keet op het ver weg parkeerterrein?

Door ippe op 17 december 2013

ongelofelijk zonde! misschien wel beste barpersoneel in amstelveen en daardoor een van de gezelligste plekken om even wat te drinken. leuke feesten, fantastische service en lage prijzen! ik snap niet dat het weg moet. ik zeg blijven!!

Door Priti Chohan op 17 december 2013

Wat een bullshit! Hoezo is de Soos niet meer van deze tijd en zouden de studenten het niet erg vinden??? Ben een oud Uilenstede bewonder en kom er nog altijd voor een hapje of een drankje. Lieve Fred, Amstelveen wont be the same anymore without "our" Soos and seeing you there! Kunnen wij nog wat doen? Ik kom je gauw opzoeken! What a bloody shame :(

Door Abraham Ocon op 17 december 2013

Let's start a petition against DUWO!!

The bastards are always making money without really caring about the students and people who gives them that money.

It is time to stop the big corporations to do whatever they want. I actually won against Vodafone so we can beat DUWO too!!!

Door Jolanda op 17 december 2013

Neeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Door Sanne op 17 december 2013

44Neeee. Zonde. uilenstede is niet hetzelfde zonder dit café. Geweldige avonden beleeft op de top feesten voor weinig geld. Ook het eten was prima!! Heel raar van Duwo dit; ik denk dat er genoeg studenten zijn die het wél erg vinden. Degene die t niet erg vinden zij r waarschijnlijk nooit geweest en zullen dat ook nooit doen.
:'( stom!!

Door Ewoud op 17 december 2013

Wat een onzin! “Café Uilenstede is niet meer van deze tijd”, zegt Marja Weverling van Duwo. “Soms moet je dingen veranderen. Ik denk dat de meeste studenten het niet erg vinden.” HOE KOM JE ERBIJ!?
Durf te wedden dat er niet 1 student is die dat NIET erg vindt. het beste cafe van Amstelveen, ook voor de niet-studenten. Zonde dit weer. Maar past wel typisch bij hoe het in dit land eraan toe gaat

Door Jan op 17 december 2013

Nog even de context bij de hierboven geplaatste link. De eerste helft van de jaren tachtig frequenteerde een groep vrienden bijna dagelijks de 'Soos'. Het was het decor van hun gehele wereld. In 1988 namen twee van hen een weemoedige groet op aan de oude soos, toen ie nog boven zat, op muziek van Elton John's Your Song. Iedere generatie neemt op een zeker moment afscheid van z'n schuilplaats om de echte wereld in te gaan. Alles van waarde is weerloos.
Klik hier voor het liedje:
https://soundcloud.com/kerstbandje/soci-teit-uilenstede-your-song

Door Jasper op 17 december 2013

Volgens mij worden er te gekke plannen gemaakt voor nieuwe horeca op het plein van Uilenstede!

Door Justine Kobus op 17 december 2013

Ik vraag me ten zeerste af met welke studenten zij heeft gesproken dat ze zegt dat ze denkt dat studenten het niet erg zullen vinden....

Door Bezoeker op 17 december 2013

@ Justine Kobus: ik vraag mij vooral af met HOEVEEL studenten zij hierover gesproken hebben. Het klinkt als iets dat uit de duim is gezogen, aan deze reacties en die op FB te zien klopt dit niet. Als de studenten het niet erg vonden dan zou die petitie hiertegen niet bestaan.

Door Boris op 17 december 2013

Typisch weer zo'n praatje om bezuiniginen in de doofpot te stoppen. "niet meer van deze tijd", kom op. Zeker café uilenstede met z'n unieke sfeer en vriendelijk personeel is niet iets dat zomaar vervangen kan worden. Dat ze nou een nieuw gebouw willen, oké, maar niks (of een of ander kaal ongezellig plein) in de plaats daar zit al helemaal niemand op te wachten.

Door Roberto op 17 december 2013

serieus, ik vind dat uilenstede hard toe is aan een opfrisbeurt. het is toch logisch dat daar ook een nieuw soort cafe komt?

Door Helga op 17 december 2013

Waar is de petitie te vinden? Op FB?5

Door Justine Kobus op 17 december 2013

https://petities.nl/petitie/voortbestaan-cafe-uilenstede
Hier!!
Voor Roberto, jij komt zeker nooit in het café, anders zou je wel weten waarom zo veel mensen het niet met deze plannen eens zijn. De waarde van het café zit juist in de authenticiteit en de laagdrempeligheid!

Door Roberto op 17 december 2013

@justine, ik ben best vaak in het cafe geweest. de sfeer is zeker goed daar, ontegenzeggelijk. maar ik ben wel benieuwd naar de plannen. ik geloof namelijk als ik zo over uilenstede loop dat er best ruimte is voor verbetering.

Door Flo op 18 december 2013

It's not fair! DUWO is still the same crappy rener as it was, when I was living there!

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.