Nieuws

Onderwijs  25 september 2017

Nederland bijna koploper met Engelstalige bachelors

De explosieve groei van het aantal Engelstalige bacheloropleidingen op het vasteland van Europa is mede aan Nederland te danken. Behalve Turkije biedt geen enkel land zoveel Engelstalige bachelors aan.

lees meer
Studenten  25 september 2017

De vier dingen die studenten niet over seks weten

Hoe duur is een abortus? Waar kun je een morning-afterpil krijgen? En werkt de pil wel als je een kater hebt? Om studenten bij te spijkeren staat vandaag de Your Life anticonceptiecamper op de... lees meer
Wetenschap  22 september 2017

'Steeds meer promovendi krijgen dubieus contract'

Veertien procent van de promovendi krijgt te weinig tijd voor zijn onderzoek of moet genoegen nemen met een deeltijdcontract. Een jaar eerder was dat nog tien procent, waarschuwt het Promovendi Netwerk Nederland.

lees meer
Campus  22 september 2017

Vertrek van een beroemdheid: Vlad de Uilenkat moet verhuizen

“Noooo I will miss you soooooo much!”, “Whyyyy????” en “Thanks Vladi for all the happy and crazy memories. You will be missed.” Het regent steunbetuigingen nadat Vlad de Uilenkat heeft aangekondigd Uilenstede te gaan verlaten.

lees meer
VUmc  22 september 2017

VUmc en AMC nemen afstand van berichtgeving Zorgvisie over machtsmisbruik

De raden van bestuur van AMC en VUmc herkennen zich geheel niet in de teneur van een vanochtend gepubliceerd artikel in het vakblad Zorgvisie. Dit schrijven ze in een net verschenen bericht.

lees meer
Studenten  22 september 2017

'Studenten zéggen alleen maar dat ze gezond willen eten'

Studenten zeggen gezond te willen eten, maar kopen vervolgens frikandelbroodjes. Daarom wil Erwin Binneveld van Spar University producten verkopen die in elk geval niet ongezond zijn, zo reageert hij op eerdere kritiek.

lees meer
Politiek  22 september 2017

Omstreden VSNU-voorzitter Duisenberg geeft geen krimp

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

lees meer
Politiek  21 september 2017

Bussemaker dreigt met declaratieregels voor onderwijsbestuurders

Als universiteiten en hogescholen niet snel op de proppen komen met een uniforme regeling over de hoogte van declaraties, wordt die bij wet vastgesteld, dreigt minister Bussemaker.

lees meer
Campus  21 september 2017

Vluchtelingstudent Shakiba Babri genomineerd voor Bleichrodt Award

Geneeskundestudent Shakiba Babri, net afgestudeerd aan de VU, is één van de drie genomineerden voor de Kees Bleichrodt Award, uitgereikt door vluchtelingstudentenorganisatie UAF.

lees meer
Campus  21 september 2017

Bibliotheek nodigt studenten uit voor pizza

De VU-bibliotheek nodigt studenten uit om woensdag 27 september onder het genot van pizza te komen meepraten over de inrichting van studieplekken op de campus."Voor de korte en lange termijn", zegt... lees meer

Pagina's