Blogs & columns

Each country seems to have their own proverbial handbook on courting women, and here is my overgeneralized opinion on each one (because what is human nature if not exercising an innate desire to ca

Afgelopen weekend wilde ik naar Parijs. De treintickets waren onbetaalbaar en vliegen doe ik liever niet, dus ik ging op zoek naar een blabla-car.

Voor de ontwikkeling van mijn vakgebied is het belangrijk voeling te houden met de praktijk. Zo kom ik bij grote bonden, maar ook bij kleinere verenigingen in het land.

Sinterklaas is in het land, hij brengt ons een bezoek.
Hij ploft neer op zijn rode troon en opent gauw zijn boek.
Mijn naam die klinkt en ik begeef me vrolijk naar Sints schoot.

The institutional plan of the university articulates our goals and dreams and serves as a beacon to guide our policies and processes towards achieving our collective ambitions.

As I am leaving the Spanish sun behind me, traveling back to the Netherlands, after a well-deserved holiday, I carefully open my inbox.

Als jij over de campus loopt, wat doet jou daar dan goed aan? En als jij op je werkplek zit, wat ontbreekt er dan nog? De VU-voorzitter is op zoek naar meedenkers.

Het zijn zware tijden voor de wetenschap. In de afgelopen jaren is de maatschappij steeds kritischer komen te staan tegenover wetenschappelijk onderzoek.

Bent u van mening dat de VS door een geheim netwerk van politici wordt geregeerd, dat Lady Di door de Britse inlichtingsdiensten is vermoord en dat Shell allang beschikt over genoeg schone energie

Het is druk in het museum. Na vijf minuten erger ik me al aan de rijen mensen die zich in traag tempo langs de vitrines bewegen. De tijdelijke sieradenexpositie is blijkbaar erg populair.

Wegwerpdocenten, doorschuifdocenten, maar ook: innovatiekrachten en onderwijsvernieuwers. Er is de afgelopen jaren zowel positief als negatief geschreven over juniordocenten.

Bij het begeleiden van scripties maak ik soms studenten mee met psychische problemen als faalangst, stress en onzekerheid. Ik heb geen exacte cijfers hoeveel studenten hiervan last hebben.