Blauw, blauw en nog eens blauw

08 september 2017

Blauw, blauw en nog eens blauw

Blauwe T-shirts, broeken, keycords, tassen, sokken, truien en slippers. Dat was het eerste wat mij opviel toen ik de campus opliep. De studenten vormen één groot uithangbord voor UB (University at Buffalo). Op de VU draagt bijna niemand iets van de universiteit. De enige keer dat ik een VU-shirt heb gespot was op de open dag. Het is ook erg Amerikaans om gekleed te gaan in de kleding van je universiteit. Je wordt hier aangemoedigd om elke vrijdag gekleed te gaan in UB-kleding of in ieder geval in het blauw, om je UB pride te showen. Het werkt ook echt aanstekelijk, want nu wil ik ook zo’n blauwe trui.

Bingo was nog nooit zo spannend geweest

Ik ben nu al twee weken in Buffalo, maar ik heb nog geen shirts gescoord. Mijn eerste kans op een gratis shirt ben ik misgelopen: in de introductieweek was er een activiteit waar studenten het UB-logo vormden met hun blauwe en grijze gekregen shirts. De tweede keer was bij een late-night bingo sessie. Bingo was nog nooit zo spannend geweest. Je kon namelijk T-shirts én truien winnen. Op een gegeven moment zat iedereen met vijf blaadjes in zijn hand, zodat je meer kans had om te winnen. Helaas eindigde ik met een paarse stift die ligt weg te stoffen op mijn bureau.

Ook al is de introductieweek nu voorbij, er valt hier genoeg te doen. Er zijn diverse clubjes, van skydiven tot pokémon. Verder is er veel sport natuurlijk. Rond de campus zijn verschillende fitnessruimtes, tennisvelden, rugbyvelden, een zwembad, een arena etc. Over 2 weken ga ik naar de arena voor mijn eerste echte american football game. Misschien dat ik daar een UB-shirt weet te bemachtigen...